Sjøfiskekniver

Kniver er viktige i sjøfiske. De brukes til å kutte og tilberede forskjellige typer havfiske agn og også til tarm- og filetfisk som blir beholdt for å spise. En enkel fileteringskniv er alt de fleste sportsfiskere trenger, selv om det er viktig å slipe bladet av og til ettersom mange sportsfiskere ikke klarer å innse hvor sløvt bladet på kniven har blitt etter mange års bruk. Få vår Sealine products på nettstedet vårt.

Knivtyper
De aller fleste havfiskere bruker en fileteringskniv. Dette er en kniv med et langt og tynt blad, designet for kutting, noe som gjør den ideell for tilberedning av agn og filetering av fisk. Fileteringskniver designet spesielt for sjøfiske er vanligvis laget med et plasthåndtak og leveres i en hard plast eller kraftig nylonkappe, selv om mer tradisjonelle fileteringskniver med et trehåndtak og skinnkappe fortsatt er vanlig.

De viktigste bruksområdene til en kniv er agnforberedelse og fiskefiletering. Mens noen agn som filtorm og sleitorm kan presenteres på kroken, må andre agn som makrell, blå, sild, stor skrellekrabbe og blekksprut kuttes til riktig størrelse før en sportsfisker kan bruke dem. Makrell, for eksempel, kan kuttes i veldig små strimler for å lage agn for arter som dab eller presenteres som store klaff for kongål eller haiarter. Uansett størrelse brukes en skarp kniv av høy kvalitet for å forberede agnet. De fleste sportsfiskere fileter også fisk som blir tatt med hjem for å spise på området der de fisker for å unngå å måtte kaste stinkende fiskehoder, haler og tarm hjemme.

Et skjærebrett er et viktig element for sportsfiskere, ettersom de gir en solid base som det skjærer agn og filetfisk på. Bruk av kniver på stein, sand, singel eller andre ustabile overflater er farlig på grunn av risikoen for å skli når du bruker kniven, og vil også stumpe kniven. Skjærebrett av plast er tilgjengelig fra supermarkeder for bare noen få kilo og er ideelt for sportsfiskere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *