En liten dose cannabisekstrakt forbedrer dyrets minne

Vanlige små doser marihuana (cannabis) har vist seg å få noen til å oppleve en økning i læringsprosessen og minneytelsen. Tidligere ble den testet på gamle laboratorierotter, hvorfra de var i stand til å gå tilbake til ytelsen til unge og sunne mus. Disse funnene antyder at tetrahydrocannabinol (THC), den psykoaktive ingrediensen i marihuana, kan gi betydelige effekter på eldre hjerner på yngre dyr – og hvis positive effekter overføres til mennesker i slutten av tjueårene, kan det hjelpe oss med å forhindre en nedgang i kognitive evner som kommer med alderen, inkludert demens. Få mer informasjon om https://cbdrevo.no/cbd-olje-uten-thc-norge.

Ifølge Andreas Zimmer som nevrobiolog fra Universitetet i Bonn, Tyskland, kan behandlinger for bruk av marihuana reversere nedgangen i ytelse hos eldre dyr. Inntil som om THC-behandlingen kan skru molekylklokken tilbake. I løpet av en 4-ukers periode inkluderte Zimmer-teamet små doser THC for rotter i alderen 2 måneder (ung), 12 måneder (voksne) og 18 måneder (gammel). Mengden gitt – 3 mg per kg kroppsmasse per dag – er for liten til å bli full på disse dyrene, men forskerne ønsket å se hvilke effekter deres endokannabinoide system kan ha: nervesystemet og hjernereseptoren som hjelper til med å justere appetitt, humør, og minne, som også reagerer på THC.

Den positive effekten merkes veldig hos eldre dyr som plutselig kan gjøre alt som da de var små og veldig sunne, til og med på lenge.

I testen av kognisjon som kontrollerer disse dyrene ved hjelp av en vannlabyrint (for å måle romlig innsikt), peer og objektgjenkjenning, kan unge mus være mye bedre enn de mer modne og eldre, som forventet. Men da de fikk samme dose THC, opplevde de eldre musene en dramatisk forbedring av deres evne til læring og hukommelsestesting, så vel som unge, som dyr som var fri for narkotika. Mirakuløst varte effekten også lenge – testen startet ikke før 5 dager etter at musene hadde fullført THC-behandlingen. Selv resultatøkningen fortsetter i flere uker etter behandlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *